Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Tornádó volt itthon (VIDEÓVAL!)

Szerző: Vörös István, – 2010-08-17 12:53:55

Tornádó pusztított a Nógrád megyei Diósjenőn hétfő délután. Az öt percig tartó szélvihar tizenöt fát tövestől csavart ki, majd azokat házakra, autókra, villanyvezetékekre dobta. Mezőkövesden is tornádószerű vihar söpört végig, Borsod megyében szinte az összes tűzoltó a károk elhárításán dolgozik.


Hétfőn délután tornádó söpört végig Diósjenőn - jelentette a Független Hírügynökség. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szeles Péter szerint a település két utcájában pusztított a tornádó, melynek tölcsére tövestől csavarta ki a fákat és rongált meg épületeket, autókat, villanyvezetékeket. A vihar délután négy órakor tört a faluszéli házakra, és öt percen át tombolt. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett hír, a mentésen és a károk felszámolásán a helyi és Nógrád községi önkéntes, valamint a váci önkormányzati tűzoltók jelenleg is dolgoznak.

Tóth János, Diósjenő polgármestere szerint a vihar a Tópart utcai üdülőterületet sújtotta, a kárt több millió forintra becsülik. A tulajdonosok hétfőn este a polgármester szerint a háztetőket fóliázták, és próbálták pótolni a lerepült cserepeket. Az üdülőrész melletti tanya kéménye ledőlt a hatalmas szélben, a környéken egyelőre nincs áram. Egy fiatal sofőrre és utasára rádőlt egy fa, de a törzs egy másik, kidőlt fára zuhant, így egyik autóban ülő sem sérült meg - mondta a polgármester.

Hétfőn kora este Mezőkövesden is tornádószerű vihar söpört végig. "Félelmetes volt, ilyet még nem láttunk, a fekete tölcsér pillanatok alatt ért ide, diónyi nagyságú jéggel, hatalmas felhőszakadással" - mondta az MTI-nek Fekete Zoltán, a település aljegyzője. Azt a jegyző egyelőre nem tudta megmondani, hogy a jég okozott-e nagyobb károkat, de a hatalmas felhőszakadás miatt a város utcáin hömpölygött a víz, leállt a járműforgalom.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó