Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

TOP 10: a legbénább feldolgozások

Szerző: Vörös István, – 2011-08-25 18:44:21

A népszerű zenei magazin, a Rolling Stone nemrég közzétett közönségszavazása szerint a világ legrosszabb dalfeldolgozásainak listáját három nagy kedvenc vezeti... meglepő. A top hármasban ott van Miley Cyrus, a Limp Bizkit és Madonna is.



Haladjunk visszafelé azon dalok listáján, melyet a szavazók minden idők legpocsékabb feldolgozásainak választottak:

10. William Shatner: “Lucy in the Sky with Diamonds” - eredetileg: The Beatles

9. Jessica Simpson, “These Boots Are Made for Walkin” - eredetileg: Nancy Sinatra

8. Avril Lavigne: “Imagine” - eredetileg: John Lennon

7. Britney Spears: “I Love Rock & Roll” - eredetileg: Joan Jett & the Blackhearts

6. Alien Ant Farm: “Smooth Criminal” - eredetileg: Michael Jackson

5. Britney Spears: “(I Can’t Get No) Satisfaction” - eredetileg: the Rolling Stones

4. Sheryl Crow: “Sweet Child O’ Mine” - eredetileg: Guns N’ Roses

3. Madonna: "American Pie" - erdetileg: Don McLean

A Rolling Stone szerint az énekesnő elég siralmasan indította a millenniumot (2000) ezzel a feldolgozással, ami eredetileg a The Next Best Thing (A második legjobb dolog) című filmjének lett a betétdala. A kritika állítólag azon vitázott, hogy a film, vagy a dal lett csapnivalóbb. Az eredeti szerzeményt Madonna olyannyira megnyirbálta, hogy több mint a dal fele elsikkadt, arról nem is beszélve, hogy - a magazin szerint - laposra és élettelenre sikeredett. Szerencsére később megjelentette a Music albumot, amivel "jóvátette ezt a baklövést". Baklövés vagy sem, ítéld meg magad!


Nézd meg: American Pie Madonnától

2. Limp Bizkit: "Behind Blue Eyes" - eredetileg: The Who

Az eredményhez kapcsolódó szösszenet szerzője egy fájdalmas sóhajjal kezdi sorait: "Hol is kezdjük, ha már erről a sz*rról kell valamit írni?!" A Rolling Stone úgy véli, hogy a Limp Bizkit mély zuhanása a George Michael-klasszikus "Faith" 1997-ben kiadott feldolgozásával indult, a csapat 2003-ban pedig egy még nagyobb baklövést követett el, a Tho Who ikonikus nótáját porolta le a Gótika című filmhez, mint betétdal-remake-et. Az író a következőképp aposztrofálta a Behind Blue Eyes Fred Durst-féle verzióját: a világtörténelem egyik legnagyobb katasztrófája. Hát... nem mindennel kell egyetérteni... 


A Gótika-sláger

1. Miley Cyrus: "Smells Like Teen Spirit" - eredetileg: Nirvana

Na, ez tényleg egy klasszikus nóta szó szerint vett porig alázása! "Most pedig egy olyan dalt szeretnék nektek eljátszani, ami nélkül nem lennék most itt veletek és nem tartanék ott, ahol tartok. Mindig is inspirált engem", hangzanak a nagy szavak az édes kis Miley szájából egy Nirvana-feldolgozás felvezetőjében. Mondjuk fura elképzelni, hogy a Hannah Montana castinján, várakozás közben a Nirvana dübörgött a kis szöszi iPodján - ez persze csak szkepticizmus. Az viszont tény, hogy amint felkerültek a Youtube-ra a cover élő felvételeinek videó, Cyrus kisasszony népszerűsége nagyot esett Amerikában és a videók alatt található kommentek sem a legkedvesebbek.


Inkább "cuki", mint komolyan vehető

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó