Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Tömegsír és nemzetközi tárgyalás lassítja a kalocsai térfelújítást

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-01-19 13:40:00

Mint arról rádiónkban hallhatott, a kalocsai érsekség további 800 millió forintot költhet nagyberuházásainak támogatására – azonban nem mindenre megoldás a pénz.

Hirdetés

Hirdetés

Bár az állami forrás nyomán a financiális akadályok mondhatni elhárultak az elől, hogy ütemesen haladjon az ASTRICEUM Érseki Múzeum és a Főszékesegyház rehabilitációja, amely mindkét épület esetében a végéhez közeleg, valamint elvileg a Szentháromság tér átalakítása is karikacsapás-szerűen menetelhetne.

Azonban a templom és a Kossuth utca útteste közötti terület között anno létrejött háborús tömegsírban nyugvók részleges exhumálása miatt szükség van egy orosz és magyar kormány közötti tárgyalásra. Ez akasztotta meg a tavaly nagy erőkkel indított munkálatokat – tudtuk meg Vörös Mártától, a beruházást koordináló főegyházmegyei építésztől.

 

Vörös Márta főegyházmegyei építészmérnök azt is elmondta, milyen céllal indított tárgyalásokat a magyar és az orosz fél.

Mint kiderült, a tömegsírban nyugvó, eddig több száz azonosított holttestet nincs lehetőség egytől egyig exhumálni, bizonyos eljárásokra azonban mindenképpen szükség lenne.

Erről is több a szakembertől!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó