Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Tőkeinjekciót kapott két kalocsai önkormányzati kft.

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-08-23 11:20:00

A közel egyórás vita és oda-vissza kérdezz-felelek ellenére a testületi többség a múlt pénteken elfogadta, hogy tőkeinjekciót kapjon két, a kalocsai önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaság.

Hirdetés

Hirdetés

A Kalocsa Menza és a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft-k részére jóváhagyott, összesen közel 100 millió forintos pótdíj-befizetés számos dilemmát vetett fel a megfelelő gazdálkodástól a cégek hosszú távú jövőképéig, amelynek hangot is adtak a városatyák.

A tanácskozás alkalmával viszont az is kiderült, hogy régről hurcolt mínusszal küzd mindkét kft, és adósságaikat folyamatosan faragják lefelé.

Hetvenmilliós nyereséget termelni ugyanakkor irreális elvárás – mondta Loibl László, a röviden KalocsaVagyonként emlegetett cég vezetője.

 

Miután több képviselő ellenérzését fejezte ki a pótdíjbefizetés szüksége és annak a testület elé terjesztési módja kapcsán, Bolvári Ferdinánd tette fel a kérdést dr. Bálint József polgármesternek, mondván az egyórás „meddő vitát” zárják le, és a város első embere ismertesse, mi történne, ha ennek nem tennének eleget.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó