Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Több mint 860 országgyűlési határozatot helyeznek hatályon kívül

Szerző: Bneu Edina, – 2011-08-03 13:49:47

Összesen 865 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését, illetve visszavonását kezdeményezte a közigazgatási miniszter.


A parlamentnek kedden benyújtott határozati javaslat tartalmát még július közepén hagyta jóvá a kabinet; a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár akkor azt mondta az MTI-nek, az eljárásokat akadályozó, avítt joganyagokról van szó.

Az úgynevezett deregulációs felülvizsgálat első üteme a jelenlegi Országgyűlés megalakulása előtt elfogadott határozatokra terjedt ki. Navracsics Tibor által jegyzett javaslat indoklása szerint a jelenlegi ciklus programszerű felülvizsgálata még idő előtti lenne.

A felülvizsgálat érint a többi között bizonyos nemzetközi szerződéseket, kormánybeszámolókat és jelentéseket, továbbá terveket, feladatokat előíró, rendszerint a kormányt kötelező döntéseket, amelyek végrehajtása már megtörtént, vagy az új kormányprogrammal nem egyeztethetők össze, aktualitását veszítették, okafogyottá váltak.

A javaslat az 1990. május 2-a előtti valamennyi országgyűlési határozat ideértve az Országgyűlés belső működését érintő döntéseket is hatályon kívül helyezésére, visszavonására tesz indítványt. A dátum az új alaptörvényből fakad; a Nemzeti Hitvallás rögzíti: "Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaállítását 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk.”

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó