Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Több helyi fiatal próbálta ki, vagy él vele, mint hinné!

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-02-19 11:42:27

Csütörtök délután ülésezett a kalocsai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, amelynek helyi erők mozgósításával a szerhasználat terjedésének megelőzése lenne a célja.

hirdetés

hirdetés

Hogy mennyire lehet e tekintetben hatékony munkát végezni, arról megoszlanak a vélemények, hiszen a jelenleginél erőteljesebb és koncepciózusabb prevenciós tevékenységre lenne szükség, főképp az iskolákban.

A tizenéves fiatalok körében ugyanis elterjedtebb az akár életre szóló károsodásokat okozó, úgynevezett dizájnerdrogok használata Kalocsán és környékén, mint gondolná – tudtuk meg a fórum csütörtöki tanácskozásának meghívott előadójától, Szabadi Róbert kalocsai szakpszichológustól.

A kép illusztráció!

Szabadi Róbert, kalocsai szakpszichológus arra is rávilágít, hogy mennyire nehéz felmérni, mekkora közeget fertőztek már meg a „házilag kotyvasztott” drogok, de vitathatatlan, hogy jóval többen próbálják ki őket és élnek vele, mint azt a szülők hinnék.

Ennek egyik jele a szélsőséges viselkedés és a hirtelen gyermekre törő agresszió lehet – mutatta be az intő jeleket a szakember.

A témával bővebben foglalkozunk jövő heti Turmix c. térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó