Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Szúrópróbaszerűen vizsgálták mit eszik gyermeke

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-02-17 12:07:11

Az elmúlt hónapokban kétszer is kijutott a kalocsai gyermek- és közétkeztetésről gondoskodó Menza Kft-nek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal razziáiból.

hirdetés

hirdetés

A szúrópróba szerű ellenőrzések a NÉBIH tavaly ősszel meghirdetett, „Minőségvezérelt Közétkeztetés” címmel útjára indított új programjának részeként történtek két konyhán.

Kapitány Lászlóné ügyvezető elmondása szerint egy 20 fős auditor-csapat indult útjára hazánk több mint 700 konyhájának vizsgálatára, az ott készített ételek és a háttérmunkálatok összesített osztályzása pedig 1-től 5-ig terjed, amelyből az „ötös osztályzat” az elérhető legjobb.

A Menza Kft. vezetője jónak, de még jobb teljesítményre sarkallónak minősítette a kalocsai konyhák osztályzatát.

Menzás menü a gimnáziumban (fotó: NÉBIH)

Kapitány Lászlóné, a NÉBIH által a közelmúltban kétszer is ellenőrzött Kalocsa Menza Kft. ügyvezető igazgatója az elért eredmények kapcsán hangsúlyozta, hogy a részletes kiértékelő-lista tanulsága alapján nem a gyerekek elé kerülő étellel kapcsolatos gondok miatt maradtak el az elérhető maximumtól.

Ezúton biztosított továbbá arról is, hogy a jövőben mindent megtesznek azért, hogy legalább egy egész értékkel feljebb ugorjanak az ötös skálán.

A témával bővebben foglalkozunk jövő heti Turmix c. térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó