Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Sztárokkal ünnepelt Erzsébet királynő

Szerző: Lukács Kata, – 2012-06-05 12:38:43

A brit nemzet II. Erzsébet trónra lépésének hatvanadik évfordulóját igen nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte. A négy napos gyémántjubileumi ünnepségsorozat egyik leglátványosabb mozzanata a hétfő esti londoni szuperkoncert volt a Buckingham-palota előtt, ahol a legnagyobb sztárok adtak mintegy 2,5 órás show-t.


Külön erre az alkalomra terveztek és építtettek egy giga színpadot a Buckingham-palota elé, ahol mintegy 250.000 ember élőben követhette az eseményeket, több millióan pedig a BBC közvetítésén keresztül lehettek részesei az élménynek.

A megarendezvényen fellépett mások mellett Sir Paul McCartney, Sir Elton John, Sir Tom Jones, Stevie Wonder, Robbie Williams - a koncertet ő kezdte a Let Me Entertain You című klasszikussal -, Sir Cliff Richard, Shirley Bassey, Jools Holland, Ruby Turner, Annie Lennox, Kylie Minogue és Grace Jones is.



A koncert után Nagy-Britanniában, valamint a Korona fennhatósága alá tartozó Csatorna-szigeteken és a Man-szigeten - a gyémántjubileum évére utalva - összesen 2012 jelzőtüzet gyújtottak meg, köztük a legnagyobbat, a Nemzeti Jelzőtüzet maga a királynő lobbantotta lángra. A londoni ünnepségeket nagyszabású tűzijáték zárta a Buckingham-palota tetején.


     (music.hu)                    

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó