Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Szobrok épülnek és bontódnak az érseki város szívében

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-08-03 12:35:00

Ismét látványos stádiumba léptek a kalocsai érsekség által a Szentháromság téren és annak környezetében végzett épület- és térfelújítási munkálatok.

Hirdetés

Hirdetés

A legszembetűnőbb változás, hogy elkezdték alkotóelemekre bontani a világháborús emlékművet, amelynek bronz szobrai végleges helyükre kerülés előtt az Astriceum Érseki Múzeum udvarán pihennek, ahol pedig építik újjá a Főszékesegyház homlokzatáról leemelt, majd oda újrafaragott formájukban visszaköltöztetett Szent Péter és Pál szobrait.

A sokszáz éves alkotások így már testközelből megtekinthetőek a múzeum folyamatosan szépülő udvarán, amelynek látogatása nem belépődíjas – nyilatkozta rádiónknak a folyamatban lévő munkálatokról Vörös Márta, a beruházást koordináló főegyházmegyei főépítész.

 

Vörös Márta, a kalocsai érsekség főépítésze azt is elmondta, hogy a Szentháromság téren az újraburkolást megelőző régészeti munkálatok is rövidesen megkezdődnek.

Hozzátette, addig kell az Astriceum udvarában várakoznia a világháborús emlékmű szobrainak, amíg be nem fejeződnek a feltárások annak majdani helyén.

Addig is a figyelmedbe ajánlja a múzeum folyamatosan gazdagodó környezetét.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó