Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Színpompás Prokop-kiállítás nyílt az Astriceumban+GALÉRIA

Szerző: Mike Szilvia, – 2018-07-04 15:48:22

Színpompás, Assisi Szent Ferencről készített nagyméretű festmény, valamint ad hoc elhelyezett üres székek várták a látogatókat múlt pénteken az Astriceum-ban.

Hirdetés

Hirdetés

Rendhagyó módon, nem alkotói életrajzzal és műelemzéssel, hanem egy úgymond irodalmi estnek is tökéletes előadással nyílt meg az Érseki Múzeum új, állandó kiállítása Prokop Péter pap, festőművész képeiből. A gyűjtemény megnyitóján egyházi személyek idéztek Prokop atya írásos műveiből, melyet Vörös Márta, az Astriceum igazgatója egészítette ki.

További fotók ITT!

Az előadás után Dr. Bábel Balázs érsek elevenített fel néhány, a festőhöz fűződő személyes élményt, majd Dr. Szabó Ferenc jezsuita mesélt arról, hogy gyakran találkozott Prokoppal Rómában, az úgynevezett Triznya-kocsmában.

További fotók ITT!

Leányfalusi Vilmos karnagy is visszaemlékezett a költő, festő, pap és polihisztor Prokopra, ő a fogadótérben elhelyezett Szent Ferenc kép történetét mesélte el, majd hozzátette, eredetileg a Székesegyház egyik mellékoltárára szánták, a karnagy pedig reméli, hogy egyszer visszakerül oda a kép.

További fotók ITT!

A színes színkavalkád, amely mégis lelki zarándokút, mely Rómába vagy épp a mélykúti búcsúba visz, amely absztrakt és mégis realista, az Astriceum tetőterében még elhelyezésében is különleges.

További fotók ITT!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó