Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Szinfonikus turnéba kezd a Magashegyi Underground

Szerző: Vörös István, – 2012-09-18 12:18:38

A nagysikerű müpás és veszprémi utcazenei koncert után további városokban is bemutatja szimfonikus nagykoncertjét a Magashegyi Underground. A nyári, különleges hangulatú veszprémi fellépésüket kamerákkal rögzítette egy stáb, a felvételekből a minap klipet is készítettek a Rázz fel című dalhoz.



A fővárosi közönség rendkívül jól fogadta a budapesti szimfonikus koncerteket, mindkét alkalommal telt ház volt a Művészetek Palotájában. A csapat is nagyon élvezte a produkciót, szerették volna folytatni, ezért is örültek a Veszprémi Utcazene Fesztiválra szóló felkérésnek, ahol szabad téren adhatták elő szimfonikus átdolgozásban a dalaikat, 50 zenész kíséretével.
 
"A főpróba alatt felszedték a székeket, így kicsit aggódtunk, hogy fogadja majd a zenét az álló közönség. Felemelő látvány volt, ahogy megtelt a tér emberekkel. Csodálatosak voltak, és rendkívül nyitottak, vették minden rezdülésünket" – emlékezett vissza Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.
 
"Szimfonikus fellépéseink sok szempontból hasonlíthatóak egy színházi előadáshoz, a szabadtéren kicsi elveszett ebből az intimitásból, de ugyanakkor helyette egy nagy adag közvetlenséget kaptunk, koncertteremben ugyanis a hallgatóság visszafogja magát, ahogy a színházban is, átélik a katarzist, de ez nem annyira látványos, mint ezen a szabadtéri koncerten, ahol láthatóan jól érezte magát a közönség" - tette hozzá a pályafutásuk egyik legjobb koncertjeként értékelt estéről.
 
A zenekar filmre vitte a veszprémi koncertet, ebből az első "morzsa" a Rázz fel című dalhoz készített videóklip. Várhatóak még videóklipes dalok a csapattól, hogy azok is belekóstolhassanak a Magashegyi szimfonikus produkciójába, akik élőben még nem láthatták azt. Erre nyílik még lehetőség novemberben kétszer is: 21-én Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, 23-án Pécsett a Kodály Központban. Az együttes további előadásokat is tervez.
 
Közben a lemezkészítést sem hanyagolják el a tagok: a duplává gyarapodó album várhatóan késő ősszel jelenik meg. Egyik felét a szimfonikus verzióban rögzített dalok adják, mellyel ezeknek a fellépéseknek a hangulatát szeretnék visszaidézni. A másik korongon pedig az új dalok szerepelnek majd.

(est.hu/zene)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó