Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Szilasi Flóra Nyugat Magyarországon ezüstérmes

Szerző: Rumi László, – 2013-03-04 14:45:01

Celldömölkön rendezték meg a Nyugat Magyarországi, szintén ebben az időben Egyeken a Kelet Magyarországi Újonc Asztalitenisz Utánpótlás ranglista versenyt. Mindenki ott indulhatott ahol akart, de mivel a két verseny egy időben lett lebonyolítva, így egy versenyző csak az egyik versenyen indulhatott. Szilasi Flóra elsősorban a kedvezőbb szállás lehetőség miatt a nyugati versenyre nevezett.

Újonc II. kategóriában (saját korcsoportjában) meglepetésre csak második helyen jutott tovább a főtáblára. A főtáblán egyenes kieséses rendszerben lebonyolított versenyen újból összekerült szombathelyi Rónafalvi Petrával, ahol Flóra visszavágott a csoportmérkőzésen elszenvedett vereségért és 3:0 arányban győzött. A döntőben az egy évvel fiatalabb, már NB I./B felnőtt csapatban is játszó Pad Franciskával (Bakonygyepes) vívott nagy csatában a lehető legkisebb különbséggel Flóra kikapott. A döntő szettben Flóra 7:2 arányban vezetett, majd időkérés után a Bakonygyepesi kislány 8:8-nál egyenlített. Ezután kalocsai időkérés következett melynek eredményeként Flóra 10:8-ra átvette a vezetést, egy pontra a mérkőzés megnyerésétől. Az edzők részéről az időkérések elfogytak, így a két kislány magára maradva egy sportszerű mérkőzésen 13:13-ig váltott adogatásban fej-fej mellett haladtak. Végül Pad Franciska bírta jobban idegekkel és a döntő szettet 15:13-ra nyerte, Flórának így a mérkőzések során nyújtott kimagasló teljesítményéért az ezüstérem jutott.

Flóra indult az idősebbek között is (2000 és utána születtetek) ahol csoport másodikként jutott a főtáblára. A főtáblán a négy közé jutásért kikapott a nagy múltú tolnai egyesületből érkezett Kovács Melániától. Így értékes ranglista pontokat gyűjtve 5-8. helyen végzett az összevont kategóriában.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó