Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Szerdán vizsgálta az első beteget a kalocsai kórház CT-je

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-30 12:18:51

Ha nem is látványos külsőségek mellett, de a kalocsa kórház új épületszárnyába az elmúlt péntek reggeltől megkezdték a betegek fogadását.

Az új főbejárattal szemben lévő betegirányítóban immár bárki tájékozódhat, hol találja az új helyre költözött osztályt, illetve rendelőket.

A szerdai nap mérföldkő a kórház életében: Kalocsán reggel 8-kor elvégezték az első beteg CT vizsgálatát, „hadrendbe állt” a helyben eddig nélkülözött fontos diagnosztikai eszköz. Már az első napon délután két óráig nyolc beteg CT-vizsgálatát végezték el. Akit sürgősségi ellátásra a mentő vagy hozzátartozója szállítja a kórházba, azt már az elmúlt péntektől az új sürgősségi osztályon fogadják, látják el, illetve irányítják tovább.

Mint megtudtuk, immáron valamennyi szakrendelő és az új helyére költözött osztály a most megnyitott épületkomplexumban érhető el. Ezzel befejeződik a költözés.

Ahogy korábban hírül adtuk, a régi, úgynevezett SZTK épületben csak az Egészségfejlesztési Iroda marad és az SZTK épülethez csatlakozó Tüdőgondozó is a jelenlegi helyén fogadja a betegeket.

Az új épületszárny ünnepélyes átadása a szakmai közönség részére december 4-én, hétfőn lesz.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó