Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Szerbiában jártak evezőseink

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-07-06 10:34:10

A nagy múltú szerbiai Palics Evezős Klub idén 55. alkalommal rendezte meg a nemzetközi Vajdasági Nyílt Bajnokságot a Palicsi-tavon. A KSE evezősei szerb magyar és horvát versenytársaik között ültek hajóba.

Hirdetés

Hirdetés

A serdülő korosztály 2000 méteres távján az előfutamban Balogh Gábor 5., Szalontai Zalán 6.és Szalai Andor 4. helyen ért célba, így nem jutottak tovább a döntőbe. Kétpárevezésben Andor Zalán az előfutam 3. helyét, míg a lányoknál László Kíra és Ferenc Panna az 1. helyét megszerezve jutottak tovább a döntő futamba. Ifjúsági korosztályban egypárevezésben Szalai Szilárd az előfutam 1. helyéről tovább jutott, míg Bocskor Tamás a 4. helyről már nem juthatott döntőbe. A fiúk kétpárevezős hajóegységben is vízre szálltak, ahol sikerült elérniük a továbbjutó 3. helyet. A tanuló korosztály 1000 méteres döntő futamaiban Romsics Lili 4. helyet, Kellner Fanni 2. helyet, míg Ferenc Panna 1. helyet szerzett.  A kétpárevezős Ferencz Panna-Kellner Fanni hajóegység magabiztos vezetéssel szintén 1. helyet szerzett.  A serdülőknél a Szalai Andor-Szalontai Zalán kettős 6. helyen, a László Kíra-Ferenc Panna páros pedig jelentős fölénnyel verve a mezőnyt 1. helyen ért célba.

Ifjúsági korosztályban (junior) egypárevezésben Bocskor Tamás és Szalai Szilárd indult. Szilárd az előfutam 1. helyéről tovább jutott, míg Tamás a 4. helyről már nem juthatott döntőbe. A fiúk kétpárevezős hajóegységben is vízre szálltak, ahol sikerült elérniük a továbbjutó 3. helyet.

A pénteki előfutamokat szombat délelőtt követték a döntők.  A reggeli gyenge eső nem hátráltatta sportolóinkat. 

A tanuló (pionir) korosztály 1000 méteres döntő futamaiban Romsics Lili 4. helyet, Kellner Fanni 2. helyet, míg Ferenc Panna 1. helyet szerzett.  A kétpárevezős Ferencz Panna-Kellner Fanni hajóegység magabiztos vezetéssel szintén 1. helyet szerzett.  A serdülőknél a Szalai Andor-Szalontai Zalán kettős 6. helyen, a László Kíra-Ferenc Panna páros pedig jelentős fölénnyel verve a mezőnyt 1. helyen ért célba.  A lányok startidejét követő 10. percben kellett rajthoz állnia az ifi fiúk kétpárevezős egységének, Bocskor Tamásnak és Szalai Szilárdnak, azonban a KSE-nek egyetlen egy kétpárevezős versenyhajója (dublója) van, így előállt az az eset, hogy a fiúk nem tudtak volna rajthoz állni hajó hiányában. A mohácsi klub kölcsönözött számukra egy dublót, ami sajnos technikailag nem volt kifogástalan állapotban, így nem segítette a fiúk haladását, ennek ellenére 4. helyen hajóztak be a célba.  Egypárevezésben Szalai Szilárd könnyűsúlyú versenyzőként a normál súlyú ifik között lépést tartva a mezőnnyel, kevés különbséggel a döntő 6. helyét szerezte meg, ami szép teljesítmény.

Szombaton délután kellemes hőfokban folyhattak a futamok, amelyek szintén előfutamok voltak. A serdülő László Kíra biztosan nyerve az előfutamát jutott döntőbe, az ifjúsági korosztályban a Bocskor Tamás, Szalai Szilárd kettős az előfutam 3. helyéről szintén tovább jutott.

A vasárnap délelőtt ismét a döntő futamokról szólt.

Tanuló korcsoportban a leány kormányos nélküli négypárevezős hajóegység az 1000 méteres távon maga mögé utasítva a teljes mezőnyt, újabb aranyérmet lapátolt be. A hajóegység tagjai Ferencz Panna, Kellner Fanni, Tamás Abigél és Romsics Lili voltak. Ezt követően László Kíra (serdülő-2000 méter) egypárevezős futamának örülhettünk, hiszen Kíra végig vezetve nyerte a döntőt. A tanuló korcsoport (15 évesek) futamaiban Althammer István és Balogh Csaba teljesítette az 1000 méteres távot kétszer is.  Elsőként kétpárevezésben együtt szálltak hajóba, ahol a teljes táv alatt fej-fej mellett haladtak az egységek, lehetetlen lett volna megjósolni a befutó sorrendjét. A fiúk óriási hajrával, utolsó tartalékaikat sikeresen bevetve megszerezték a dobogó 3. fokát. Ezt követően külön-külön is hajóba szálltak. Egypárevezésben Althammer István (13 éves) 6. helyen hajózott célba, míg Balogh Csaba (13 éves) ellenfeleit alaposan meglepve, belapátolta magát a dobogó 3. fokára. A 13 éves lányok futamában a teljesítendő táv 500 méter volt, amelyben Tamás Abigél indult, aki még csak 12 éves. Abigél nyugodt, szép evezéssel 4. helyen futott célba, ami dicséretre méltó teljesítmény.

Férfi ifjúsági kormányos nélküli négypárevezős hajóegységben vegyes korosztály állt a 2000 méter rajtjához. A Szalai Szilárd, Bocskor Tamás, Szalai Andor és Szalontai Zalán alkotta csapat sikeres rajtot követően 3. helyen hajózott, amikor is szerencsétlen mozdulat következtében Zalán lapátja a hajó alá fordult és eltört. Ennek okán az egység három evezőssel, utazó tempóban húzta le a távot, így 6. helyen, de célba értek.

Hátra volt még Bocskor Tamás és Szalai Szilárd kétpárevezős futama. Immáron saját hajóban küzdhettek a dobogóért, amit sikerült is elérni, 3. helyen ért célba az egység.

Ez a verseny a két hetes kemény edzőtábor záró eseménye volt, a sportolók folytatják a felkészülést az Országos Bajnokságra, amely 2017.07.10-13. között kerül megrendezésre Szegeden.

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó