Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Szekeres Imre kampánydalából lett a Pálinka Sunrise??!

Szerző: Gábor János, – 2011-08-25 12:35:00

Ismerősen csenghet sokaknak a Pálinka Sunrise, Geszti Péter új együttesének új dala. Ugyanazok a futamok szólalnak meg, mint 2010-ben az MSZP-s politikus kampányklipjéhez írt zenében. Geszti Péterre az utóbbi időben rájár a rúd, hiszen nem először merül fel plagizálás vádja, már ami új együttesének dalait illeti.

A dalszövegíró-énekest egyre többen vádolják lopással. Az egyik napilap arról számolt be, hogy sokan hasonlóságot vélnek felfedezni a Gringo Sztár Szabadulj fel! című slágere és a The Black Eyed Peas I Gotta Feeling című száma között. A két dal hasonlóságát egy montázs is tükrözi, melyet a YouTube videómegosztó portálra töltöttek fel, ahol bárki meghallgathatja egyben a két számot. Csakúgy, mint a legújabb meglepetést: itt azonban nem amerikai együttes írta dallamokról van szó.



"Alsó-Jászság - A fejlődő régió" címen található a legnagyobb videómegosztó portálon az a kisfilm, amely 2010-ben Szekeres Imre választási kampányára készült. Az Alsó-Jászságban 2002-2010 között történt fejlesztéseket bemutató klip zenéjére azonban már nemcsak kísértetiesen hasonlít Geszti Péter Gringó Sztár nevű együttesének, Pálinka Sunrise című száma, hanem ugyanazon a dallamon szólal meg mind a két nóta.



Mint látható, a politikai célra készült kampánydal már 2010. január 21-i dátummal felkerült a videómegosztó portálra, míg Gesztiék új száma 2011. július 28-i keltezésű, továbbá zeneszerzőként a Balkán Fanatikot tüntették fel.



Geszti Péter az esettel kapcsolatban így nyilatkozott a STOPnak: "Zenei ügyekben, ahogy korábban, úgy most sem én vagyok az illetékes, hiszen nem zeneszerző, hanem dalszövegíró vagyok."

Borsos Zsuzsi
stop.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó