Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Szakértőkkel \"drogoztunk\" a Reggeli Gyorson!

Szerző: Gábor János, – 2013-01-23 11:52:32

A Régió híreiben foglalkoztunk vele először, de úgy éreztük, érdemes szakértőkkel is körüljárni a közelmúltbeli kalocsai botrányt, amelyben fény derült arra, hogy egy helyi kocsma tulajdonosai a pult alul adtak el kábítószert, roma fiataloknak. A rendszeres vendégek már addig jutottak, hogy otthonról kezdték elhordani, majd pénzzé tenni az értékeket, sőt, élelmiszereket is!



A függőségek fokozatairól, illetve arról, hogy melyek a legnépszerűbb kábítószerek, Dr. Lázár Terézia ifjúsági főorvost (fenti kép), pszichoterapeutát kérdeztük. A szakértő érdekes paradoxonra lelt: annak ellenére, hogy a magyarok a marihuánát tartják a legveszélyesebbnek (lévén a fogyasztása emelkedett hangulatot, kiürülése viszont mély letargiát von maga után), ez a legelterjedtebb drog! Részletekért KATT az első médialejátszóra, a cikk alatt...



A főorvosnő mellett az elterlés és megelőzés helyi élharcosa Dr. Kovács Istvánné Éva addiktológus (alsó kép) is. Az Iránytű 2008. - Segítő Egyesület elnöke sokrétű tevékenységük bemutatása mellett felvázolta, hogy milyen utat kell bejárnia esetleg pont azoknak a fiataloknak, akik fogyasztóként buktak le a fent írt esetben. Mint kiderült: az igazságszolgáltatás terápiára nem kötelezhet senkit, de jó pontnak számít, ha valaki önként bevállalja. A teljes beszélgetést az alsó médialejátszóra kattintva hallhatod.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó