Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Sukoró: megszüntették a nyomozást Gyurcsány ellen

Szerző: Bneu Edina, – 2012-07-20 13:24:36

Bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen a sukorói telekcsere ügyében – közölte pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség. Vádat emeltek viszont öt ember, köztük a vagyonkezelő két egykori vezetője, Tátrai Miklós volt vezérigazgató és Császy Zsolt volt értékesítési igazgató ellen.

A vádlottak között van Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkára, az ügyben közreműködő értékbecslő és egy ügyvéd is.

A főügyészség Tátrai Miklóst, Császy Zsoltot, Markó Andreát és az értékbecslőt különösen nagy vagyon hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette kísérletével vádolja, amelyet a vagyonkezelő volt vezérigazgatója és az egykori pénzügyminisztériumi szakállamtitkár tettesként, a volt értékesítési igazgató és az értékbecslő pedig bűnsegédként követett el a vádirat szerint.

Császy Zsoltot és az ügyben közreműködő értékbecslőt magánokirat-hamisítással vétségével, az ügyvédet kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolják.

A Központi Nyomozó Főügyészség a vádemeléssel együtt bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást Gyurcsány Ferenc ügyében, amelyet hivatali visszaélés bűntette miatt folytattak a volt miniszterelnök ellen. 2009. október 6-án az LMP-s Schiffer András tett feljelentést Gyurcsány Ferenc ellen az ügyben, a parlament 2011. szeptember 12-én függesztette fel a volt kormányfő mentelmi jogát, majd 2011. október 3-án gyanúsítottként hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó