Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Sorszámozott, címeres téglajegyeket bocsát ki az érsekség

Szerző: Vörös István, – 2011-06-23 13:14:06

Rendkívüli kezdeményezést jelentett be a kalocsai érseki hivatal főmérnöke, Vörös Márta szerda délután az Érseki Kastélyban. A kalocsai Főszékesegyház rekonstrukciójáért és a készülő drágszéli templom építéséért felelős szakember elmondta, hogy olyan téglák gyártását kezdeményezték, melyet dr. Bábel Balázs érsek címerével láttak el, és az első száz darabot sorszámozták is, melyet gyűjtők és adományozók rendelkezésére bocsátanák. Az ebből befolyt összeget az egyházi épületeken végzett munkálatokra fordítanák, nyilatkozta a mérnöknő.


Így fest a tégla, a hitelességet igazoló dokumentum és a sorszám - ebből a jegyből lesz egy a drágszéli templom falaiban is...


... mely a legfrissebb tervek szerint így fest

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke rádiónknak elmondta, hogy szívügyének tekinti a Rózsafüzér Királynője Templom épülését, valamint megjegyezte, hogy fontos időkapszulának tartja a kibocsátott és egyházi épületekbe kerülő téglajegyeket.

 

Vörös Márta és dr. Mészáros István a címerről és a tégláról beszélnek

Dr. Bábel Balázs érsek-metropolita reméli, sikerül jelentős adományhoz juttatni a téglajegy által az épülő templomot

Azt is megtudtuk, hogy a rendelkezésre bocsátott érseki téglajegyekből dr. Bagó Zoltán kalocsai Európai Parlamenti képviselő elsőként szeretne vásárolni, támogatván ezzel a drágszéli templom felépülését.

Az elsők között jelentkezett dr. Bagó Zoltán, aki egy saját limitált téglajeggyel támogatná az egyházi beruházást

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó