Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Soron kívül ellenőrzik a kalandparkokat

Szerző: Korsós Éva, forrás:origo – 2016-05-24 13:04:36

Minisztériumi vizsgálat indul a csillebérci kalandparkban vasárnap délután történt tömegbaleset után, az ország összes hasonló élményparkját ellenőrzik.

Rendkívüli országos vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az összes kalandparkot ellenőrzik, miután vasárnap délután 14 gyerek alatt szakadt el egy háló a csillebérci élményparkban.

A tárca szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek,

ezért többek között a berendezések biztonsági tanúsítványait, a kezelőszemélyzet képesítését is ellenőrzik. A vizsgálatnak heteken belül le kell zárulnia, hiszen hamarosan kezdődik az idegenforgalmi szezon.

A csillebérci, csak könnyebb sérülésekkel járó baleset után sajtótájékoztatót tartott Tóth Barna, a parkot üzemeltető Challenge Forever Kft. ügyvezetője.

Rejtély, hogy szakadhatott el az állítólag rendszeresen ellenőrzött műszálas háló. A képen a csillebérci kalandpark hasonló, de ép attrakciós kötélhálója látható

Hétfői beszámolójából nem derült ki, hogy mi okozhatta a hálószakadást – amivel kapcsolatban a rendőrség is nyomoz, gondatlan veszélyeztetés gyanújával – azt viszont elmondta, hogy az elszakadó hálón nem viseltek hevedert a gyerekek, csupán sisakot. Tóth Barna szerint plusz védőfelszerelésre nem volt szükség, hiszen a háló nem képezte az akadálypálya részét. Hozzátette, a játszótereken sincs karabiner, heveder a mászókák mellett.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó