Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Sokk: öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Szerző: HVG, forrás: hvg.hu – 2017-07-20 22:06:05

Chester Bennington 41 éves volt, és évek óta küzdött alkohol-, és drogproblémákkal.

hirdetés

hirdetés

A hírt először a TMZ osztotta meg, a lapnak a Los Angeles-i rendőrség erősítette meg, hogy helyi idő szerint csütörtök délelőtt 9 órakor találtak rá az énekes holttestére, aki saját otthonában felakasztotta magát. Bennington egyedül tartózkodott lakásán, családja elutazott és az egyik alkalmazott talált rá először - árulta el a rendőrség.

Chester Bennington évek óta nyíltan beszélt alkohol-, és drogproblémáiról, többször úgy nyilatkozott, gondolkodott már az öngyilkosságon, mentális problémáiban jelentős szerepet játszott, hogy gyerekkorában egy idősebb férfi zaklatta, megverte és molesztálta. "Ami történt, lerombolta az önbizalmamat. Mint a legtöbb ember, én sem mertem szólni. Nem akartam, hogy az emberek azt gondolják, meleg vagyok, vagy, hogy hazudok. Rémes volt" - nyilatkozta a vele történtekről a Metal Hammernek. 11 éves korában szülei elváltak, és az apja nevelte tovább.

Benningtonnak összesen hat gyereke volt két feleségétől.

A Linkin Park nemrég járt először, és ezek szerint sajnos ebben a felállásban utoljára Magyarországon, amikor a VOLT fesztiválon lépett fel. A banda július végén folytatta volna turnéját Amerikában. A Linkin Park egyelőre nem kommentálta hivatalosan a hírt, de a zenekar tagja, Mike Shinoda már reagált a hírre. "Döbbenetes és szívszorító, de igaz a hír. Hamarosan kiadunk egy hivatalos közleményt is, amint képesek leszünk rá" - írta a Twitteren.

Bennington a kilencvenes években csatlakozott az akkor még Xero néven próbálkozó csapathoz. 2000-ben jelent meg a Linkin Park névre váltó zenekar első albuma, a Hybrid Theory, amely a 2002-es Grammy-gálán jelölést kapott a legjobb rock album kategóriában. Ugyanezen a gálán a Crawling című számuk lett a legjobb rockdal, de hatalmas sláger lett az In The End című dalukból is. A banda egyik zászlóvivője volt a nu metál stílusnak, amely hiphopos és popos megoldásokat vitt a klasszikus rock/metál hangzásba. 2003-as Meteora című albumuk minden idők legsikeresebb alternatív rock albuma lett, 27 millió eladott példánnyal világszerte. Később folyamatosan távolodtak el ettől a stílustól, legutolsó albumukon, a One More Lighton már inkább az elektronikus zenei hatások domináltak a számokban.

A zenekar egyébként alig pár órával a halálhír előtt adta ki legújabb videoklipjét:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó