Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Sok az egybeesés: plágiummal vádolják Gyurcsányt is!

Szerző: Gábor János, – 2012-04-28 18:10:40

Négy év elteltével ugyanarról a témáról adott le szakdolgozatot Gyurcsány Ferenc, mint akkori sógora – derült ki a Hír Tv péntek esti Célpont című műsorából. A tudósítás szerint az egykori miniszerelnök 1984-ben írta meg „A Balaton–felvidék szőlészete és borászata" című szakdolgozatot. Ez azért érdekes, mert 1980-ban volt sógora, Rozs Szabolcs is a Balaton-felvidék borászatáról írt. Gyurcsány bevallotta, hogy nem volt fontos számára a főiskola, pláne a szakdolgozat megírása.



– Hatalmas sztori! – reagált blogjában Gyurcsány Ferenc. – Húsz évesen, vagy harminc évvel ezelőtt nem készültem tudományos pályára, sok miden fontosabb volt nekem, mint a szakdolgozatom, egyszerűen túl akartam lenni a főiskolán. Hogy miért a környék szőlészetéből és borászatáról írtam dolgozatomat? Mert akkori feleségem (Rozs Beatrix, a szerk.) szüleinek balatonfüredi családi házában sok anyagot találtam a környék szőlészetéről és borászatáról.... hogy köztük volt-e Szabolcs dolgozatának kézirata, vagy annak vázlata, fogalmam sincs. Ha igen, biztosan olvastam. Ha olvastam, bizonyára felhasználtam. Ha használtam, szeretném hinni, hogy tisztességesen megjelöltem a forrást. A szakdolgozat nem tudományos értekezés, nem doktori disszertáció, célja, hogy bemutassa: a végzős hallgató tájékozott egy szakmai területen. Naná, hogy forrásmunkákból dolgozik, természetesen támaszkodik mások munkájára – magyarázta az egybeesést.

Gyurcsány mellett kiállt pártja, a Demokratikus Koalíció is, a Fidesz azonban csalást és hazugságot emleget. A Hír Tv beszámolója szerint Rozs Szabolcs azt mondta: nem tudott arról, hogy húgának férje is szőlészeti tárgyú diplomamunkát nyújtott be, és hogy tőle nem kérte el szakdolgozatát sem Gyurcsány, sem Rozs Beatrix.

VB–információ
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

EZMIEZ?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó