Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Sikeres az atomerőmű alapítványának pályázati programja

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-09-18 10:40:00

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma szeptember 14-én, Szedres községben tanácskozott, ahol többek között a támogatásukkal eddig megvalósult térségi beruházásokat összegezték.

Hirdetés

Hirdetés

Ezek részleteiről a KORONAfm100 híradásaiban is folyamatosan hallhatott, a tanácskozáson pedig elhangzott, hogy főként településrész-rehabilitációra, járda- és kerékpárút-építésre, közösségi konyhák felújítására, felszerelésére, utcafelújításokra, régészeti feltárásra, valamint templom- és iskolafelújításra fordította 32 önkormányzat az elnyert 145 millió forintnyi támogatást.

A kuratórium elfogadta a 2016. évi első féléves beszámolót csakúgy, mint a pályázatok ellenőrzését szolgáló monitoring-jelentést. Mindemellett foglalkozott egyedi szerződésmódosítási kérelmekkel és tudomásul vette az alapítványi működési költséghelyzetről szóló tájékoztatást.

A közlemény emlékeztet, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2011-ben jött létre, célja az erőmű közvetlen környezetében lévő, kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az ott élők életminőségének az emelése.

Az érintettségi kört a paksi és kalocsai kistérség, valamint a szekszárdi kistérség egy részét magába foglaló 41 település alkotja.

Az alapítvány fennállása óta összesen 2 és félmilliárd forintot ítélt oda a pályázóknak, e támogatás közvetetten 11,8 milliárd forint fejlesztést generált az érintett térségekben.

2015-ben a pályázati úton szétosztható térségfejlesztési támogatás a Miniszterelnökségtől érkezett.

(Fotó: Kövi Gergő / Paksi Hírnök)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó