Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Rövidesen bemutatják Lovasi darabját

Szerző: Vörös István, – 2011-11-29 12:35:35

A kaposvári Csiky Gergely Színházban december 9-én mutatják be A kéz című "bítzenés" színdarabot, melynek zenéjét Lovasi András és a Kiscsillag zenekar, továbbá Szabó Attila szerzi a Csík Zenekarból. A Quart zenei portál már meg is osztott egy videófelvételt a próbákról.

Lovasi András és Háy János író ideális páros abból a szempontból, hogy mindketten pont azt a tulajdonságot hiányolják magukban, ami a másikban megvan: Lovasi szeretett volna költő lenni, de (saját bevallása szerint) nem volt hozzá elég tehetséges, ezért inkább zenélni kezdett, míg Háy játszott ugyan zenekarban, de belőle nem lett rocksztár, íróként viszont sikeres lett.



Idén ők a kaposvári Csiky Gergely Színház felkérésére úgy döntöttek, hogy akkor mindketten teszik azt, ami jól megy nekik, és megírták A kéz című "bítzenés" szindarabot. Az alapsztorit Háy A bogyósgyümölcskertész fia című novelláskötetének néhány története adja. "A hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországa, a Balaton langyosa, nagy álmok, fokhagymaszag, Jimi Hendrix és a Dédapám a Skorpiótól, az első szerelem kínos bénázása" - így írja le az alaphangulatot a színház illetékese, míg Lovasi és a Kiscsillag, továbbá Szabó Attila a Csík Zenekarból komponálták a zenét a darabbá átdolgozott műhöz.


Két számot az előadás teljes tracklistjéből annyira magáénak érzett a zenekar, hogy meg is jelentették a Kiscsillag új albumán, de a szerzők szándéka szerint az előadásban nézve, annak kontextusában kerülnek igazán helyükre. Kaptunk egy felvételt a próbákból (ahol a főbb szerepeket színész szakos egyetemisták játsszák), látható, hogyan épül a dolog. Fentebb megnézhetitek az első werkfilmet a készülő bítzenés színdarabból.

(quart.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó