Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Román traktortolvaj-hálózatot kapcsolt le az Europol

Szerző: Korsós Éva, mno.hu – 2014-01-28 12:16:36

Román traktortolvaj-hálózatot derített fel az Europol. A társaság másfél éven keresztül lopott nagy értékű mezőgazdasági vontatókat hol közvetlenül a szalonokból, hol pedig a gazdáktól. Az általuk okozott kár közel egymilliárd forint.

Elsősorban Magyarországra és Romániába szánták azokat a nagy értékű lopott traktorokat, amelyeket egy román bűnbanda lopott el. A tolvajok egyébként Spanyolországban éltek, viszont főként Franciaországban követték el a lopásokat. 2012 áprilisa és 2013 októbere között összesen 3,2 millió euró, vagyis 960 millió forintnyi kárt okoztak.

A drága gépeket szemelték ki, hiszen egy-egy traktor ára esetenként általában 80 ezer euró, azaz 24 millió forint volt. Az Európai Unió bűnüldöző hatósága, az Europol több tagállam, köztük Magyarország rendőrségét is bevonva göngyölítette fel a hálózatot. A tolvajok Franciaországban negyven új járművet loptak a márkakereskedésekből, kihasználva a hiányos őrzést. Ausztriából, a magyar határhoz közeli Burgenlandban pedig húsz traktort vittek el a gazdáktól.

Eddig kilenc személyt tartóztattak le és további tíz bűnöző ellen európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. A házkutatások során is kiderült: nem alkalmi zsebtolvajokról van szó, hiszen nagyon sok hamis iratot, készpénzt, sőt kézifegyvereket és lőszereket is találtak a rendőrök.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó