Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Rihanna a Szigeten: "égés, prolidikszkó, milliós falunap"

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-08-12 15:03:12

Nem tudtuk eldönteni, hogy valami nagyon félrement, vagy tényleg azt szánta napjaink egyik legfelkapottabb énekesnője a Szigeten "millió dolláros szuperprodukciónak", amit adott. Megfogyatkozott közönség, bődületesen rossz kritika - ez lett az év egyik legjobban várt zenei eseményéből.

hirdetés

hirdetés

Jóval a tegnapi koncert előtt kitették a "megtelt táblát" az idei Sziget Fesztivál nulladik napjára, amelyet olyan korábbi nagyágyúk, mint David Bowie, Prince és Robbie Williams után, most éppen Rihanna nevével fémjeleztek. Meg is lett az eredmény, hiszen hömpölygött a nép befelé és állítólag 80 ezer ember strázsált este fél tízre a nagyszínpad előtt, amikor az új, Anti című lemezét népszerűsítő turné műsorával a művésznőnek kezdenie kellett volna.

Rihanna a Szigeten (fotó: Stiller Ákos)

Annál is inkább, hiszen a fesztivál éjjel tizenegy óráig kapott engedélyt arra, hogy dübörögjön a nagyszínpadon, és az állítólag egymillió dolláros szerződés értelmében Rihannának ez időben kellett volna egy kilencvenperces koncertet adnia. Kellett volna...

... ő ugyanis úgy döntött, hogy amikor már hangos füttyögésben és fújulásban tör ki a tömeg, akkor lép színpadra, fél órát kapásból elkummantva a "műsoridőből", a maradék hetven percet pedig nem egyszer indokolatlan "blackoutok" szakították meg, amikor ő a színpadon sem volt.

Biztos lelépett átöltözni... gondolná a jóhiszemű közönség, hiszen ez egy ekkora névtől és egy ilyen drága produkciótól elvárható. Pedig nem! Rihanna egy outfitben tolta le a különösebb látvány- és fénytechnikát nélkülöző, ám annál több előre felvett vokállal operáló show-t, amelyben legnagyobb slágereibe mindössze egy-két perces formában kóstolhatott bele a koncert végére rendesen megfogyatkozott publikum.

Ezen sorok írójának live streamben volt "szerencséje" végignézni a koncertet, ami élőben persze biztosan tisztább és látványosabb volt, de hogy jobb nem, az biztos! Kezdetben azt hittem, azért maradnak el komplett dalrészletek és esik szét az egész műsornak nevezett valami, mert gyenge a stream... a huszadik perctől viszont semmi kétségem nem volt afelől, hogy erre még otthonról, a gép előtt ülve is kár időt szánni: Rihanna egészen egyszerűen egy gyenge, darabos, interakciót és különösebb "hűha-pillanatot" nélkülöző, profin legyártott megamixet hozott a Szigetre, amelynek alább összegyűjtöttük a fogadtatását. Érdemes szemezgetni (előrevetítjük, hogy az eddig olvasottaknál csak keményebb szavak következnek)!

Lágoló gitárok: Konzervshow

Index: Egymillió dolláros égés a Szigeten

Nullahategy: Siófoki prolidiszkó lett Rihanna szigetes koncertje

Origo: Óriási szemfényvesztés volt Rihanna koncertje

HVG: Egymillió dolláros falunap - ilyen volt Rihanna

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó