Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Rangos elismerés a német hagyományok ápolásáért

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-11-19 12:29:42

A közelmúltban adta át a Bács-Kiskun Megyei Német Önkormányzat a „Bács-Kiskun megyei németségért” díjat, amelyet idén Kishegyi Simonnak ítéltek.

hirdetés

hirdetés

Az elismerő oklevelet, és az ezzel járó, magyarországi németek címerével ékesített gyűrűt átvett koreográfus, több néptánccsoport művészeti vezetője a KORONAfm100-nak elmondta, hogy nagy büszkeséggel töltötte el, hogy érdemesnek találták a rangos elismerésre. Kishegyi Simon szólt a díj múltjáról, valamint kiemelte, hogy a népművészet és a hagyományok ápolása egy koreográfia összeállításakor számára nem merül ki látványos, színes táncok műsorba fésülésével.

Kishegyi Simon, a „Bács-Kiskun megyei németségért” díjjal kitüntetett koreográfus és művészeti vezető arról is beszélt, hogyan kutatja fel egy-egy készülő produkció gerincét képező témákat. Büszkén vallja, hogy „beleszületett” abba a világba, amelyet rajongásig szeret és kimeríthetetlen ihletforrás számára.

A Kishegyi Simonnal készült teljes interjúnkat szombat délelőtt 10 órakor kezdődő, Turmix c. térségi magazinunkban fülelheti le!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó