Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Potter az Avatar rekordját is átadta a múltnak!

Szerző: Gábor János, – 2011-07-29 11:42:22

Hol lesz a vége? Na az még messze van, mert az utolsó Harry Potter-filmet akkora érdeklődés övezi, hogy még jó 150 napot jósolok neki a mozikban. A kétségtelenül jó Halál ereklyéi 2 újabb csúcsot döntött meg, amikor szerda éjfélre, 15. napján a vetítővásznakon, elérte a 900 millió dolláros (!) összbevételt. Ezt a mérföldkövet a minden korábbi rekordot felülíró Avatarnak 18 nap alatt sikerült elérnie.



Az utolsó Potter-film egy sima, általában gyenge kereskedéssel bíró szerdán csaknem 25 millió zöldhasút lapátolt be a világ mozikasszáinál, így mintegy 907 milliós bevételnél tart, ami elég az örökranglista 19. helyére, és leelőzte a Tűz serlegének 897 milliós összbevételét (!) is. Ami a varázslatos sorozatot illeti, még mindig a legelső, a Bölcsek köve a legsikeresebb epizód, ám teljesen biztos, hogy azt a bizonyos 975 millió dollárt hamarosan beéri az utolsó rész, és garanciát vállalnék rá, hogy a hét legvégére az 1 milliárd dollár is meglesz.



Ami a mindig mérvadó amerikai piacot illeti, a Halál ereklyéi 2-nek mindössze 13 napra volt szüksége ahhoz, hogy túlszárnyalja a Tűz serlege 290 milliós összbevételét. Ilyen tempóval néhány napon belül előzi a Főnix rendjét és a Halál ereklyéi 1-et is...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó