Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Polgári védelem: több város is elutasíthatja a toborzást

Szerző: Bneu Edina, – 2012-09-18 13:50:08

Több önkormányzat is elutasítja a polgári védelmi adatkérő levél kiküldését, nem tervezi a toborzást Budaörs, több fővárosi kerület és Pécs sem - írta a Népszava.



A védelmi szolgálatba toborzáshoz szükséges adatküldésre felszólító levél rosszul előkészített, rosszul megfogalmazott és feleslegesen fenyegetőző volt - idézi a lap keddi számában Tóth Ferencet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) polgári védelmi szolgálatának főigazgatóját. Szerinte az önkormányzatoknak elsősorban önkénteseket kellene keresniük.
Úgy vélte, a XI. kerületben túl sok ember kapta meg a behívót – összesen 1300-an. Állítása szerint tévesen, mert a kerület rosszul értelmezte a jogszabályt. De azt mondta, biztos benne, hogy közülük senki nem kap szabálysértési bírságot vagy elzárást, ha nem jelez vissza.
Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere a lapnak azt mondta, nem tervezi a toborzást, ugyanis a törvény azt nem is írja elő. Az adatokat ugyanis, ha másként nem lehetséges, először a munkáltatóktól, a hadkiegészítő parancsnokságtól, valamint a személyi adat- és lakcím-, illetve a gépjármű-nyilvántartásból kell beszerezni – idézte fel a jogszabályt.
Pécs vezetése azért nem küldött ki levelet, mert a polgármester szerint egyébként is jól működik az önkéntes polgári védelmi szolgálat - írta a lap.
(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó