Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Phil Collins: még élek, itt és itt láthatsz!

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-10-17 11:24:38

Facebook-oldalán hirdetett élő-streames vidóbejelentést az ex-Genesis-es, Oscar-díjas szólóénekes, Phil Collins (65), aki egészségügyi állapota miatt visszavonulni kényszerült a zenéléstől. A búcsúturnéján Budapestet is útba ejtő nagyágyú jól meglepte rajongóit!

hirdetés

hirdetés

2005-ben ajándékozta meg hazai rajongóit egy felejthetetlen budapesti bulival Phil Collins, amely akkor az "Utolsó búcsúturné", világkörüli koncertkörút egyik állomása volt. Magyarul köszöntötte a telt házas sportarénát, és a You'll Be In My Heart Oscar-díjas Tarzan-betétdal kivételével szinte valamennyi örökérvényű slágerét csokorba gyűjtötte a hálás nagyérdeműnek.

A saját bevallása szerint "nem énekes, aki egy kicsit dobol", hanem "dobos, aki egy kicsit énekel is" 2008. óta él visszavonultan svájci otthonában (ez az ország, ahol egyébként Tina Turner is letelepedett búcsúturnéját követően - valami lehet ott a levegőben), a hétfő délelőtti "bejelentést", pedig mindössze néhány órával az esemény előtt hirdették meg Collins Facebook-oldalán, ahol élő videóközvetítésben mutatták az eseményt.

Háromhetes, tizenöt estés fellépéssorozatot jelentett be jövő júniusra a színpadra egyébként bottal érkező Collins, amelyből hozzánk a legközelebbet, 5 koncertet Kölnben, 5-öt pedig Párizsban fog adni, a harmadik helyszín London. A búcsúturné után valószínűleg ez lesz a hardcore-rajongók utolsó esélye, hogy nagykoncerten lássák kedvencüket, aki ezeken az estéken kizárólag énekelni fog.

Az I'm Not Deat Yet Live [Még élek - ugyanezen címet viselő önéletrajzi könyve nyomán elnevezett] koncertsorozat bejelentésekor a rajongói Facebook-kommentek java örült a bejelentésnek, de akadtak olyanok is, akik azt írták, "nem fogok rohanni ezekre az estékre, inkább úgy emlékeznék rá, amilyen régen volt", utalván talán arrra, hogy Collins kissé fáradtnak és rezignáltnak tűnt, ugyanakkor lelkesen mesélt életéről, pályafutásáról és a jövő nyári eseményekről.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó