Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Pert nyert egy devizahiteles az OTP ellen

Szerző: Korsós Éva, – 2012-04-26 15:15:19

A Szegedi Ítélőtábla jogerős döntése szerint csak azonos, tehát vagy eladási vagy vételi árfolyamot lehet alkalmazni egy banki deviza-hitelügyletnél a hitelösszeg és a törlesztő részletek megállapításakor.


A pert két magánszemély kezdeményezte az OTP Bankkal szemben. A táblabíróság az elsőfokú ítéletnek a kezelési költségre vonatkozó megállapítását elvetette, az árfolyam-alkalmazásra vonatkozó részt azonban helyben hagyta. A felperesek - a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége - eszerint joggal kifogásolták, hogy a bank a törlesztő részlet forint összegét az általa alkalmazott deviza-eladási árfolyamon határozza meg, miközben a kölcsön folyósításakor a kölcsön összegét vételi árfolyamon állapította meg.

A jogerős ítélet szerint - visszamenőleges hatállyal - a vételi árfolyamot kell alkalmazni a törlesztésnél is. Az indoklás szerint csak akkor lett volna jogos az eltérő árfolyamok alkalmazása, ha az ügyfél devizát vásárolt volna, a hitelügyletnél azonban kölcsönszerződés jött létre a pénz használatáról.

(inforadio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Tinie Tempah a Balaton Soundon!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó