Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Pénzfesték-oldásra csalt ki milliókat a kalocsai vállalkozótól

Szerző: Vörös István, – 2012-01-31 12:25:40

Egészen elképesztő csalási ügyben kezdődött tárgyalás a Kecskeméti Törvényszék előtt. Egy kameruni állampolgár ugyanis 300 ezer eurót csalt ki egy kalocsai kereskedőtől 500 eurós bankjegyek tisztítására hivatkozva, értesült a Délmagyar portál.


A kép illusztráció!

A kameruni férfi a vádiratban foglaltak szerint tavaly nyáron Kalocsán egy üzleti megbeszélésen azt hazudta, hogy Maliból származik és 200 darab tehergépkocsit vásárolna tárgyalópartnereitől. A fizetéssel kapcsolatosan azt állította, hogy örökölt vagyonát bankban tárolták és biztonsági okokból feketére festették, melynek leoldását egy fővárosi tárgyaláson egy 500 eurós bankjegyen be is mutatta, majd a leoldó vegyszer hibájára hivatkozva 300 ezer euró kölcsönt kért és kapott a kalocsai sértettől, hogy más vegyszert vegyen. Miután a pénzt átvette, a vádlott egy másik kereskedőtől is próbált pénzt szerezni, de ő végül nem adta át a kért 150 ezer, illetve 65 ezer eurót, az afrikai férfi így lelépett a százmillió forint értékű valutával, de később a rendőröknek sikerült elfogni.
A vádlott előzetes letartóztatásban van. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben.

(forrás: delmagyar.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó