Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Péntekig hazahozhatják az egyiptomi baleset halottjait

Szerző: Korsós Éva, – 2011-11-09 08:57:36

Szijjártó Péter szerint péntekig hazahozhatják a vasárnapi hurghadai buszbaleset áldozatainak holtestét. A miniszterelnök szóvivője erről szerda reggel beszélt a TV2 reggeli műsorában. A Hurghadában ápoltak közül újabb négy sérültet haza lehet szállítani szerdán.

Jelenleg a holttestek azonosítása zajlik, és amint ez befejeződik, a magyar honvédségi gépek három órán belül el tudnak indulni Kecskemétről Egyiptomba - mondta Szijjártó Péter szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Hétfőn Egyiptomba érkezett két magyar rendőrségi szakértő, addigra a tizenegy holttest közül hármat már azonosítottak az ottani hatóságok. "A magyar szakértők bevonása azt eredményezheti, hogy péntekig haza tudják szállítani valamennyi holttestet" - mondta Szijjártó Péter.

A szóvivő emlékeztetett arra, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy a magyar honvédség repülőgépei a lehető legrövidebb időn belül hozzák haza a holttesteket. Hende Csaba ez alapján arra utasította Benkő Tibor vezérkari főnököt, hogy készítsen elő két AN-26-os repülőgépet, amelyek alkalmasak erre a feladatra. A két gép - tíztagú személyzettel - készenlétben áll. Kedd esti információk szerint a Hurghadában ápolt sérültek közül négyet szerdán haza lehet hozni - tette hozzá a szóvivő.

Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen 17 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Az [origo] kedden úgy értesült, hogy a délelőtt érkezett utasokat rendőri kísérettel, konvojban vitték el a reptérről a Péterfy Sándor utcai Kórház Fiumei úti baleseti intézetébe. Az intézet orvos-igazgatója az épület bejáratánál közölte, hogy oda most látogatóként sem engednek be senkit, és a sérültekről nem nyilatkozhatnak, mert "kormányzati szinten le vannak tiltva a kommunikációról".

A vasárnapi hurghadai balesetben 11-en vesztették életüket, és 29-en sérültek meg.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó