Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Pedagógussztrájk: kalocsai és dunapataji iskolából csatlakoztak

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-04-20 08:40:53

Információink szerint a kalocsai tankerületből két iskolából csatlakozott egy maroknyi tanár a Pedagógus Szakszervezet az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet által kezdeményezett egész napos sztrájkhoz.

hirdetés

hirdetés

Felkeresésünkre a Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Szabó László elmondta, hogy intézményükből két kollega foglal állást ilyen formában magánemberként, helyettesítésükről gondoskodtak az iskolában.

A kalocsai Szent István Gimnáziumban a tanár kar negyven százalékára becsülte Perity Lajos igazgató a sztrájkkal tiltakozó pedagógusok arányát.

Az intézményben ez idő alatt is szervezetten folyik az élet és a tananyaghoz kötődő foglalkozásokat állítottak össze azon osztályoknak, amelyeknek a tanárai csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Perity Lajos, a kalocsai Szent István Gimnázium igazgatója azt is kifejtette, milyen lépéseket tettek az iskolában a szakszervezetek által április 20-ra kezdeményezett egész napos sztrájkra történő felkészülés jegyében.

Mint kiemelte, tudták, hány kollega nyilvánít véleményt magánemberként e formában az oktatást érintő kérdésekben, így előre lehetett helyettesítő programokat szervezni a diákok számára.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó