Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Pécsnek még mindig nincs költségvetése

Szerző: Bneu Edina, – 2011-02-17 16:43:00

Páva Zsolt fideszes polgármester szerint az elmúlt hónapokban történt több jogszabályi változás megnehezítette a tervezési munkát és nem volt elég idő a büdzsé "finomhangolására". 

Elnapolta a vitát és a döntést Pécs közgyűlése a város idei költségvetéséről csütörtökön. Az erről szóló javaslatot Páva Zsolt fideszes polgármester terjesztette a testület elé A pécsi közgyűlés az újabb tervek szerint március 17-én fogadja el az önkormányzat 2011-es költségvetését. A mostani előterjesztés szerint a baranyai megyeszékhely idén mintegy 44 milliárd forint bevétellel és 48,5 milliárd forint kiadással számol. A 4,5 milliárd forintos hiány pótlására rövid lejáratú, továbbá beruházási hitel felvételét, valamint 7 milliárd forintos folyószámla hitelkeret megnyitását tervezi.

 

Pécs hitelállománya jelenleg mintegy 34 milliárd forint, a 2033-ig futó tartozásainak törlesztésére évi 3 milliárd forintot fordít. Hoppál Péter, a városi Fidesz-frakció vezetője az MTI-nek az ülés után azt mondta: hatékonyabbá kell tenni a város cégeinek működését, eredményesebbé az oktatási és a kulturális rendszerét. "Óvatosan és felelősséggel, de mindegyik ágazathoz hozzá kell nyúlnunk" - jegyezte meg.

A politikus arra a kérdésre, hogy mindez együtt járhat-e elbocsátásokkal, intézménybezárásokkal, azt válaszolta: a városvezetést alapvetően nem az motiválja, hogy elbocsásson embereket, illetve intézményeket zárjon be. Arra törekszik, hogy a párhuzamosságokat megszüntetve és finanszírozhatatlan feladatokat a rendszerből kivonva jó minőségű, takarékos közszolgáltatást hozzon létre. Ez áldozatokkal is jár - tette hozzá.

 

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó