Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Pattinson elefántot itat, a zsidóvadász féltékeny

Szerző: Gábor János, – 2010-12-18 15:42:39

Doktor Szöszi, a zsidóvadász náci és a sápadt vámpír. Ők alkotják a gerincét Sara Gruen, a New York Times gondozásában bestsellerré vált Vizet az elefántnak c. regényének filmfeldolgozásához.



Az egész annyira nagyon szépnek tűnik első ránézésre, hogy női szemek és tinibugyik nem maradnak szárazon. Előbbit a megállíthatatlan rohanás a drámai végkifejlet felé, utóbbit Robert Pattinson okozza. Mindenki másnak ott van az Oscar-díjas Reese Whiterspoon finoman játéka a csodás artistanő szerepében, és a szintén akadémiai díjazott, bődületesen nagyon nagy Christoph Waltz, aki féltékeny férjként is van olyan veszedelmesen vészjósló, mint mikor SS tisztet alakított. És van még sok hatásos, gyönyörű kép a varázslatos cirkusz-világból...



Akarva-akaratlanul is a Titanic nyitánya juthat az eszünkbe: ott is öregemberként jelenik meg először a főhős, hogy aztán a jelen kíváncsi fiataljainak mesélje el élete legnagyobb drámáját. Ha ezen felülemelkedünk, akkor nyugodtan belefeledkezhetünk a romantikus mesébe, ahogy azt Francis Lawrence képes tálalni. Furcsa, hogy a rendező ilyen alapanyaghoz nyúlt, hiszen eddig a feszültségkeltésben és horrorban jeleskedett. Hangulatteremtő képességének ékes bizonyítékai a Legenda vagyok és a Constatine - a démonvadász. Nézzük mit kezd a romantika, a \'30-as évek korrajza és a szívfacsaró dráma furcsa keverékével!

Vizet az elefántnak - amerikai premier: 2011. április 15.

Gábor János (Korona FM100)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó