Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Patthelyzetben az 51-es elkerülő kérdése?

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-08-10 13:07:17

Amint arról híreinkben már hallhatott, civil kezdeményezés nyomán aláírásgyűjtés indult idén Kalocsán azért, hogy megépüljön az 51-es út azon szakasza, amely kivezeti a teherforgalmat a főút várost kettészelő részéről.

Érvek és ellenérvek egyaránt szép számmal sorakoznak az ügy mellett, amely hivatalos formában a Kalocsai Városvédő Egyesület karolt fel és a szükséges lépések megtételére kérte a városvezetést. Dr. Bálint József polgármester korábban elvi támogatásáról tett nyilatkozatot, amelyhez tartja is magát, azonban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen tartott beszámolójában ismertette, hogy a civil elképzelés több szempontból is problémás, arról nem is beszélve, hogy ennek megvalósítása messze túlmutat az önkormányzat hatáskörén.

Dr. Bálint József polgármester hangsúlyozta, hogy a Kalocsát elkerülő út kiépítése nem ésszerű elképzelés az 51-es lakott területen belüli szakaszának felújítása nélkül. Ez utóbbi pedig úgy tűnik, még jó ideig várat magára, annak ellenére, hogy néhány hónappal ezelőtt nyilvánosságra került, hogy állami beruházás keretében elkészül az 51-es és a főutca kereszteződésében régóta várt körforgalom.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó