Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Paksról: miniszter lesz Süli, újabb másfél milliárd jut a térségre

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-04-13 17:03:31

Nagy bejelentésekkel zárult a Paksi Társadalmi Tanács csütörtök délelőtti ülése, amelynek tagságát az atomerőmű környékbeli települések vezetői és parlamenti képviselői alkotják. A korábbi gyakorlattól eltérően ezúttal a tanácskozás végén a szervezet elnöke, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott sajtótájékoztatót.

hirdetés

hirdetés

A politikus oldalán Süli János, Paks Város polgármestere, a Tanács társ-elnöke és dr. Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának bővítéséért felelős kormánybiztos foglaltak helyet.

A miniszter elsőként bejelentette, hogy a tavaly milliárdos támogatási keret helyett az idén másfél milliárdból fejleszthetnek majd a Tanács tagságának soraiban lévő települések, majd hivatalosan megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a szakmaiság és a paksi ügy, mint nemzeti ügy jegyében Süli János korábbi atomerőmű-igazgatót tárca nélküli miniszternek nevezi ki, amely egyben azt jelenti, hogy a nyár végén időközi választások lesznek az atomvárosban.

Ezután dr. Aszódi Attila vette át a szót, aki dióhéjban a nyilvánosság előtt is összegezte a Paks 2 projekt előrementelével kapcsolatos aktualitásokat, majd Süli János leendő miniszter szólalt meg.

Ő hangsúlyozta, hogy örömmel vállalta a kormányfő felékérését a feladatra. Kijelentette továbbá, hogy a város jelenlegi alpolgármesterét akár évtizedeken át is örömmel látná utódjaként a poszton, mivel személyében biztosítottnak látja a város jövőbéli fejlődését.

Azt a Paksi Társadalmi Tanács ülésein rendszersen jelen lévő országgyűlési képviselőnktől, Font Sándortól tudtuk meg, hogy a miniszteri szándék szerint mindent elkövetnek majd, hogy a jelenleg várható 2021-es évnél korábban, az erőmű építésének a kezdetére álljon a Kalocsa és Paks térségét összekötő Duna-híd.

A sajtótájékoztatón elhangzottakból és Font Sándorral készült interjúnkból hosszabb összeállítást hallhatsz hétvégi, Tumix c. térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó