Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Paksra és Kalocsára is ellátogatott az Arab Üzleti Klub elnöke

Szerző: Vörös István, – 2013-07-15 14:05:36

A nukleáris ipar területén felhalmozott magyar tapasztalatok hasznosításáról, elsősorban a szakemberképzésben rejlő együttműködési lehetőségről volt szó az Arab Üzleti Klub elnökének a paksi atomerőműben tett pénteki látogatásán, írta a hvg.hu.


(fotó: Paksi Hírnök)

Hamdan Mohamed Al-Morsedi Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kíséretében ismerkedett a paksi atomerőműben lévő technológiával és a Karbantartó Gyakorló Központtal, ahol Pekárik Géza és Cziczer János igazgató kalauzolta. Az Egyesült Arab Emírségekben jelenleg két atomerőművi blokk építése folyik, és további ötöt terveznek. A helyi vállalkozások az atomerőművi technológia területén még nem rendelkeznek tudással, jártassággal.

Kalocsán is járt?

Az Arab Business Club elnöke hivatalosan meg nem erősített információnk szerint magyarországi tartózkodása során a hét végén Kalocsára is ellátogatott, ahol a városvezetéssel találkozott és tárgyalt. Felkerestük a Polgármesteri Hivatal szóvivőjét, Dávid Editet, aki azt nyilatkozta, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretné szerkesztőségünk értesüléseit.

(hvg.hu / Korona FM 100)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó