Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Ott lesz a cannes-i fesztiválon a kalocsai zsidóságról szóló film

Szerző: Vörös István, – 2012-05-11 13:22:55

A hetekben Washingtonban és a Budapesten is vetítették az Egyesült Államokban és hazánkban már korábban bemutatott Egyszer volt című dokumentumfilmet. A mozi a kalocsai Magóné Gyöngyi tanárnő kutatását mutatja be, amelynek célja az egykor a városban élt zsidó közösség történelmének feltárása. A Magyar Nemzeti Filmalapítvány jóvoltából a film az idei cannes-i filmfesztiválon is ott lesz, nyilatkozta a Koronának Kálmán Gábor rendező, akitől azt is megtudtuk, hogy az alkotást a horvátországi zsidó filmfesztiválon is műsorra tűzik.

Az Egyszer volt dokumentumfilm kalocsai származású, de régóta Los Angelesben élő rendezője kérdésünkre felidézte, hogy eddig milyen fogadtatásban részesült a kalocsai zsidóságról szóló alkotás. A direktor továbbá egy friss információt is megosztott hallgatóinkkal, nevezetese, hogy a washingtoni Kongresszusi Könyvtár is kért egy példányt gyűjteményébe a filmből.

Katie Holmes, Tom Cruise, Magóné Gyöngyi és Kálmán Gábor a filmben bemutatott munkáért ítélt Medal of Valor átadásán Hollywoodban

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó