Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Ötnapos hosszú hétvége is lesz jövőre

Szerző: Korsós Éva, – 2013-08-31 06:20:48

Megjelent a Magyar Közlönyben a nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről. Ennek értelmében jövőre három munkanapot helyeznek át, így három hosszú hétvégével számolhatunk, amit az ünnepek további kettővel egészítenek majd ki.



A rendelet alapján a 2014-ben csütörtökre eső május 1-jéből úgy lesz hosszú hétvége, hogy május 2. pihenőnappá változik, amit május 10-én, szombaton dolgozunk le – írja a napi.hu. Októberben a köztársaság kikiáltásának és az 56-os forradalom kitörésének napját, azaz a szintén csütörtökre eső 23-át úgy ünnepelhetjük, hogy pénteken nem kell dolgozni menni – helyette október 18., szombat lesz munkanap.

Karácsonykor jön ugyanakkor egy igazán hosszú, ötnapos hétvége. Az NGM-rendelet alapján a szerdára eső december 24. ugyanis pihenőnap, amit december 13-án dolgozunk le. Március 15-e és november 1-je ugyanakkor hétvégére esik, augusztusa 20-a viszont szerdára, így akkor megpihenhetnek a dolgozók.

A húsvét és pünkösd hétfőre ugyanakkor bizton számíthatunk, április 21-ével és június 8-ával fog meghosszabbodni egy-egy hétvégénk, vagyis 2014-ben összesen öt hosszú hétvégével tervezhetünk.

(hvg)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó