Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Orvosi világszenzáció Debrecenben

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-14 05:57:15

Orvosi világszenzáció Debrecenben. Agyhalottként kezeltek három hónapig egy állapotos asszonyt, akinek magzatát császármetszéssel segítették világra. A szülés után az édesanya szerveit transzplantációra váró betegek kapták meg. Az eddig példa nélküli esetről szerdán számoltak be a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrumában.



Az újszülött világra jötte után készültek a Hír TV által bemutatott felvételek. Édesanyja, egy 31 éves asszony még tavasszal otthonában váratlanul agyvérzést kapott. Kórházba került, de agyműködése leállt, és már az eszméletét sem nyerte vissza. A család és az orvosok közösen döntöttek úgy, hogy megpróbálják megmenteni a babát.

A gyermeket júliusban császármetszéssel hozták világra. Ez a terhesség 27. hetében, édesanyja kezelésének 90. napján történt. Teljesen egészséges volt, 1420 grammal született. A szülés után az asszony életfunkcióit még két napon keresztül fenntartották, szívét, máját, hasnyálmirigyét és két veséjét transzplantációra váró betegek kapták.

A rendkívüli sajtótájékoztatón az egészségügyi államtitkár köszönetet mondott a Debreceni Egyetem orvosainak, szakdolgozóinak, és ápolóinak is példamutató munkájukért.

– Nagyon örülök ennek, mert nagyon komoly üzenetet küld a polgáraink, a betegeink felé, hogy a magyar egészségügy minden gondja-baja ellenére ilyen teljesítményekre is képes – fogalmazott Szócska Miklós.

A család kérésére egyelőre még titokban tartják azt is, hogy a baba kisfiú vagy kislány. Az viszont biztos, hogy egészséges, szépen fejlődik, és már hazaengedték a kórházból.

(mno)
 
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó