Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Orbán Viktor befejezte a kormányátalakítást

Szerző: Bneu Edina, – 2012-05-11 10:26:14

Befejezte a kormány átalakítását a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kosuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: júniustól Lázár János, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A kormányfő beszélt a munkára épülő gazdaság megteremtéséről is, és sikernek nevezte a tranzakciós illeték és a telekommunikációs adó bevezetését.


Orbán Viktor hozzátette: Varga Mihály, aki most tölti be a miniszterelnökségi államtitkári posztot, a nemzetközi hiteltárgyalásokat fogja irányítani tárca nélküli miniszterként. A kormányfő azt mondta: Fellegi Tamás hatalmas sikert ért el azzal, hogy megkezdődhetnek az egyeztetések, most viszont egy szakmai tárgyalóra van szükség.

Orbán Viktor azt is közölte, hogy a Fidesz parlamenti frakciójának munkáját júniustól Rogán Antal irányítja

A kormányfő beszélt a munkára épülő gazdaság megteremtéséről is. Mint mondta, nemcsak Magyarország, de egész Európa ráébredt arra, hogy hitelből nem lehet hosszabb távon kiszámítható életet adni az embereknek.

Ismét fontosnak nevezte az adósság és a hiány csökkentését, de úgy vélte: csak ezzel nem lehet megoldani a helyzetet. Hangsúlyozta: át kell alakítani a gazdaságot, és le kell számolni azzal az illúzióval, hogy vissza lehet térni a válság előtti élethez.

Orbán Viktor szerint az emberek nem fogadják el, hogy a nemzetközi szervezetek felülírják a demokráciát. Emlékeztetett arra: ez a törekvés Görögországban és Franciaországban is megbukott.

A kormányfő sikernek nevezte a tranzakciós illeték és a telekommunikációs adó bevezetését. Mint mondta: a választókról arra kaptak felhatalmazást, hogy vonják be a közteherviselés rendszerébe a pénztőkéseket, a bankokat és a multinacionális vállalatokat.

Hangsúlyozta: ennek módja a válságadók ideiglenes bevezetése volt, most viszont a rendszert - kissé átalakítva - véglegessé teszik.

A miniszterelnök úgy vélte: a bankok - ahogy eddig a válságadót - most sem tudják majd áthárítani a terhet az emberekre. Orbán Viktor azt mondta: az egész intézkedéssorozat célja, hogy az szja-t, valamint a munka és a munkáltatók terheit csökkenteni lehessen. Hozzátette: az államnak szüksége van a bevételre, így a forgalmat és a fogyasztást adóztatják.

(inforadio.hu)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó