Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Orbán-interjú: nemzeti cél, hogy 5 millió ember dolgozzon

Szerző: Bneu Edina, – 2012-05-25 13:35:16

A kormányfő Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: Magyarország erősebb, mint volt, de még egy-két év munkája szükséges ahhoz, hogy magyar gazdaságpolitikai sikertörténet legyen Európában.


A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország azon pár európai országhoz tartozik, amelyek egyszerre képesek növelni a versenyképességüket, és csökkenteni az államadósságot.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy folytatódik a nemzeti konzultációk sora. Ezúttal munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdésekre várnak választ a lakosságtól, egyebek mellett a méltányos tehermegosztásról is nyilatkozhatnak a válaszadók.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a korábbi, az alkotmányról, a szociális biztonságról és a nyugdíjrendszerről szóló párbeszéd során olyan fontos kérdésekben nyilvánítottak véleményt az emberek, mint például, hogy az alaptörvényben szerepeljen-e az államadósság maximálása vagy hogy a gyermeknevelés költségeit nem lehet megadóztatni.

A kérdések közül a kormányfő példaként említette a méltányos tehermegosztás ügyét, amellyel kapcsolatban felidézte a 2010-ben kivetett bank- és válságadót.

"Miután lejárt a három év, most ismét el kell döntenünk azt a kérdést, hogy ezek csak egy átmeneti válságintézkedésnek voltak-e tekinthetőek, vagy pedig azt akarják a magyarok, hogy hosszabb távon is mindez maradjon része a magyar közteherviselés rendszerének. Én az utóbbira fogok szavazni" - fejtette ki.

A kérdőíveket a jövő héttől postázzák.

(Kossuth Rádió)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Nyit a Zöld Pardon


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó