Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Opel Astrába ülhetnek a magyar rendőrök

Szerző: Bneu Edina, – 2012-10-14 12:27:56

Az Opel nyerte a rendőrség járőrautó-tenderét a vezess.hu értesülései szerint. Jövő év elejétől jelenhetnek meg a fényhidas Astrák a rendőrség járműparkjában.



A rendőrség járőrautó-tenderében az Opel adta a legjobb ajánlatot ötajtós, 1,6 literes motorú, rendőri jelleggel ellátott autók szállítására – írta a vezess.hu a tender ajánlatait pontosan ismerő forrásra hivatkozva. Így január elsejétől márkát válthat a rendőrség.
A rendőrség lízingkonstrukció helyett ezúttal megvásárolja az autókat. Az ajánlatok értékelésekor 1250 autó beszerzéséről döntöttek a rendőrség illetékesei, és a portál úgy tudja, hogy a konkurensek közül végül a Ford és a Renault maradt még versenyben az Opellel, de az árlejtés során az Opel adta a legjobb árajánlatot, valószínűleg ők engedtek legtöbbet az eredeti összegből.
Lényeges eltérés az eddigiekkel szemben, hogy az Astrák ötajtós karosszériával érkeznek, míg a korábban a Ford által megnyert tendert még kombikra írták ki. Kombit az Opel is tudna szállítani, de a nagyobb csomagtérnél és a jobb használhatóságnál többet nyomhatott a latban a ferdehátú modellek alacsonyabb ára.
Nem először szállít az Opel a rendőrségnek
A rendőrök puritán felszereltségű autókat kapnak, de légkondicionáló lesz bennük. A fényhíddal, rádióval és rendőrségi matricákkal felszerelt járőrautók az Astra Classic III-ból készülnek. A Classic III-as Astra a 2003 őszén bemutatott generációt jelöli, amelyből a J Astra 2009-es megjelenése után vált Classic, követve két elődje példáját. Kicsit erősebbek is lesznek az eddigieknél: a Skodák motorja 102, a Fordoké 100, az Opeleké 115 lóerős.
Az Opel nem először szállít járőrautókat a magyar rendőrségnek. 15 évvel ezelőtt a Szentgotthárdon összeszerelt F Astrából készült rendőrautó. A rendőrök a magyarországi autópark második legnépszerűbb autójába ülhetnek át, mert a hazai járműállományban összesen 240 ezer Astra van. Egyedül Suzuki Swfitből fut ennél is több.
A rendőrségnél az Astrák közül G Astrák is szolgáltak, Opel emblémával ezen kívül Movanók és Vivarók. Akadt A Zafira, terepjáróként a rendőrség használt Fronterákat és elég sok Combót a kutyás egységeknél. A policecars.hu weboldal még egy első generációs Omegát is hoz.
A portál szerint az állami szervek az ügy súlyához képest extrém sokáig késlekedtek a közbeszerzéssel és nagyon későn döntött az állam a típus kiválasztásáról. A nyertes ajánlattevőnek így rendkívül rövid idő alatt kell legyártatnia, majd az előírt módon fényhíddal, rendőrségi rádióval és dekorációval ellátnia, forgalomba helyeznie és átadnia az autókat. Pedig a jelenlegi lízingszerződés kifutása jól kalkulálható dátum volt, és a Focusokat vissza kell adnia a rendőrségnek.
(hvg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó