Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Olaszországban, Ausztriában és itthon remekeltek Hagyományőrzőink

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-10-07 12:07:24

Az augusztus végi szelidi fesztiválfellépéssel kezdődött a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Csoport másfél hónapig tartó szereplésdömpingje határainkon innen és azon túl.

hirdetés

hirdetés

Hazánkban a Paprikafesztivál mellett képviseltették magukat hagyományőrző táncosaink és kézműves mesterink Gödöllőn a Kulturális Örökség Napjain és az ország legnagyobb agrárgazdasági seregszemléjén, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Külföldön Bécsben és a milánói világkiállításon jártak városunk hungarikummá lett folklórkincsének a csodájára – nem is kevesen, derült ki a hagyományőrző tánccsoport vezetőjével, dr. Kovács Istvánnéval készült riportunkból, aki maga is többször színpadra lépett táncos társaival egyetemben a sokszázezres tömeget vonzó nemzetközi eseményen.

Dr. Kovács Istvánné, a hetekben kisebb delegációval többek között Milánóban vendégszereplő Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Csoport vezetője úgy véli, nem véletlen, hogy augusztusi első megjelenésüknek szeptemberben folytatása lett. Néhány mondatott elejtett arról is, hogy milyen méretekben kell gondolkodni, amikor a milánói expóról beszélünk.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó