Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Októberig mentesülhetnek a bírság alól az ebtenyésztők

Szerző: Korsós Éva, – 2013-05-29 06:58:55

Június eleje helyett október 1-jéig mentesüljenek az állattenyésztési bírság alól az állami elismeréssel nem rendelkező ebtenyésztők - javasolja a fideszes Budai Gyula.



A parlament tavaly júliusban döntött arról, hogy csaknem egy évig felmentést ad a bírságolás alól a kutyatenyésztőknek. Az előterjesztő Simicskó István (KDNP) akkor azzal érvelt: az ebtenyésztésben az elmúlt tizenöt évben súlyos belviszály alakult ki, amelyet sem jogalkotási eszközökkel, sem szankciókkal nem sikerült orvosolni. A törvényhozás ezért haladékot adott a tenyésztőknek, hogy egy állami elismerésre alkalmas szervezetben működjenek együtt.
Budai Gyula javaslatának indoklásában azt írta: bár a hatóságok, az érintett szervezetek közti egyeztetések lezajlottak, azonban a végleges, a jogszabályi feltételeknek megfelelő szervezeti struktúra ezidáig nem jött létre, ezért javasolja további négy hónappal meghosszabbítani a bírságolási moratóriumot.

A bírság alól mentesül egyebek mellett a tenyésztőszervezeti elismerés nélküli törzskönyvezés. Tenyészállat szakmai hozzájárulás nélküli behozataláért vagy kiviteléért viszont októbertől sem szabnak majd ki bírságot a törvényjavaslat értelmében.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó