Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Okostelefonnal is ellenőrizhetsz a piacon

Szerző: Mike Szilvia, – 2018-07-05 14:02:31

Szerdán nem csak az alkudozó vevőktől és eladóktól volt hangos a kalocsai piac.

Hirdetés

Hirdetés

A Kecskeméti Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának Földművelésügyi osztálya, valamint az Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztályának képviselője tartott tájékoztatót, melyben hasznos tudnivalókkal látta el a piacozókat a permetezési naplóval vagy épp az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatban. Szabó János az utóbbival kapcsolatos dokumentumokról, kritériumokról, helyszíni ellenőrzésről beszélt.

Szabó János, a Kecskeméti Járási Hivatal Földművelési Osztályának képviseletében olyan információkat is megosztott a piacon tartott tájékoztatón, amely az épp a zöldségek és gyümölcsök között válogató vevők számára is fontos. Kitért arra, hogy a bevásárló lista mellett mostantól nem érdemes otthon hagynod az okos telefonodat sem, ha a piacra indulsz vásárolni.

Ha a tájékoztató szervek hangját a piaci hangok elnyomták volna, a jelenlévők mindenről írásos tájékoztatót is kaptak. Ebben a tájékoztatóban is szerepel például a piaci ellenőrzések leírása, és azon dokumentumok felsorakoztatása, amelyekkel az őstermelőnek vagy kereskedőnek rendelkeznie kell, különben bírságra számíthat, emelte ki Németh Károly, a Kecskeméti Járási Hivatal Zöldség- gyümölcs minőség ellenőre.

Fotó: http://varosikepektothfoto.blogspot.com

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó