Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Nyeregbe szálltak a kalocsai lovasok

Szerző: Rumi László, – 2011-06-09 09:44:57

Az elmúlt hétvégén kezdődött meg a Nemzeti Vágta, ezúttal kistérségi előfutamával, ahol a Hajnal Lovas Tanya-Baráti Kör tagjai közül Vizi Péter megnyerte a futamát, míg Hajnal Franciska a harmadik legjobb időt érte el. Ezekkel a helyezésekkel bejutottak a Nemzeti Vágta Kishuszár futamára.

A csapat az elmúlt hétvégén Géderlakra indult, ahol a fogathajtó és hátasok lovasversenyét szervezték. A 8 évesek között Deák Annabella maga mögé utasította a mezőnyt, míg a 14 év feletti kategóriában Hajnal Franciska nem talált legyőzőre.

 

Szintén június 4-én rendezte meg a Felsőszállási Huszártanya Regruta Versenyét, amelyen az Éden Lovasiskola képviselte városunkat. A 7-11 éves kategóriában Bolvári Anna hibátlan lovaglásával az első helyet szerezte meg. Kollár Fruzsina 1 hibaponttal, ám a mezőny magasan legjobb időeredményével a negyedik helyen zárta a versenyt. Ebben a kategóriában a második legjobb időt Pirisi Gréti lovagolta, ám 5 hibaponttal büntették a bírák, mivel lova beugrott vágtába. Ebben a kategóriában a lépés és ügetés a megengedett jármód, így Gréti lecsúszott a dobogóról. Sem ő, sem Fruzsina nem az a lovas, aki beletörődik a hibapontokba, így mindketten úgy döntöttek edzőjükkel, Katus Györggyel együtt, hogy egy magasabb korcsoportban is teljesítik a pályát, mivel a szabályok ezt lehetővé teszik. A 12-16 évesek között már bátran galoppozhattak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Kollár Fruzsina az első, Pirisi Gréti a második lett. Az Éden Lovasiskola ebben a kategóriában a kupák és szalagok sorsát nem bízta a véletlenre, harmadikként Varga Fruzsina, ötödikként pedig Hodován Bálint ért célba. Mind a négy versenyző hibátlanul teljesítette a pályát. Ezután következett a 17 év felettiek versenyszáma, ahol szintén kitűnően szerepelt a csapat. Fehér Renáta harmadik lett, míg Csomány Csenge a negyedik. Ez különösen nagy öröm volt Csenge számára, hiszen Barquero nevű lovával ez volt az első versenye. Az ügyességi versenyszám után edzőjével úgy döntöttek, hogy beneveznek a 60 cm-es díjugratásba is. Csenge és Barguero hibátlan pályával negyedikek lettek. Ezek az eredmények mindenképpen biztatóak a jövőt tekintve, hiszen közös munkájuk még alig egy hónapja tart. Az Édenesek két csapattal indultak el a váltóversenyen, ahol remekül szerepeltek és két kupát is elhoztak. A Hodován Bálint, Kardos Dzsennifer, Varga Fruzsina trió 8 csapatot maga mögé utasítva első lett, míg a Fehér Renáta, Kollár Fruzsina, Sebők Gábor alkotta csapat a harmadik lett. Edző és lovasok elégedetten zárták a versenyt. Gratulálunk nekik, és hasonló szép eredményeket kívánunk a szezon többi versenyére is. Ezúton is köszönet Szabó Ferencnek (Szakmári Wells Póni Klub), aki időt és energiát nem sajnálva segíti a csapatot a lovak versenyre szállításával.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó