Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Lengyelországban már két hasmenéses beteg van

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-08 13:29:08

Lengyelországban egy 7 éves fiú esetében a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették az E. coli baktérium okozta hasmenéses fertőzést - közölte szerdán a lengyel közegészségügyi főfelügyelőség (GIS) szóvivője.

Az észak-lengyelországi Gizyckóban élő fiú, akit egy varsói kórházban ápolnak, valószínűleg apjától kapta el a fertőzést, aki Németországból tért haza nemrégiben. Ugyanaz az Escherichia coli baktérium fertőzte meg, amely a németországi járványt okozta. Az apa nem betegedett meg. A fiú állapota súlyos, de stabil. 

Két napja erősítették meg hivatalosan az első hasmenéses megbetegedést Lengyelországban egy 29 éves, tartósan Németországban élő, jelenleg a szczecini kórházban ápolt nő esetében, aki már gyógyulófélben van.

Gizyckóban kórházba szállítottak egy 68 éves nőt is, a 7 éves fiú gondozóját, de nála a vizsgálatok még nem igazolták a fertőzést. Egy ostrolekai kórházban pedig hasonló gyanúval kezelnek egy 34 éves férfit is, aki szintén Németországból tért haza nemrégiben.

A GIS bejelentése szerint mindenkit kötelezően megvizsgálnak Lengyelországban, aki az elmúlt két hétben Németországban járt

(hirszerzo)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó