Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Nincs szó útfelújításról Kalocsa környékén

Szerző: HalasInfo, KecelMédia, fotó & forrás: halasinfo.hu / KecelMédia – 2015-04-12 11:07:07

Egyelőre Kalocsához legközelebb Kiskőrös, Soltvadkert, Kiskunhalas és Kecskemét környékén újulnak meg több milliárd forintból leromlott állagú utak.

Áprilisban a vadkerti Városházán tartottak sajtótájékoztatót a megyei országgyűlési képviselő. Mint kiderült, a szorgalmazásukra sikerült – többek között – az 53-as és az 53-es számú főutak egy részének helyreállítására fejlesztési forrást szerezni.

A halasinfo.hu beszámolója szerint az 53-as és az 54-es számú főút Soltvadkert és Kiskőrös közötti körforgalomtól a Vadkert központjában lévő körforgalomig terjedő szakasza, valamint innen az 53-as út Kiskunhalasig tartó 18 kilométeres szakasza is megújulhat. Ugyancsak korszerűsítik a Soltvadkert és Bócsa közötti 3 kilométeres szakaszt. Az országos 50 milliárdos keretből Bács-Kiskun megyében így 3,8 milliárdnyi útfejlesztés lesz az idei évben.

A sajtótájékoztatón Bányai Gábor országgyűlési képviselő előrevetítette, hogy bár látszólag Bács-Kiskunt eddig elkerülték a nagyobb útfejlesztések, az útdíjból és későbbi európai alapokból lesz mód ezeknek a kivitelezésére – idézte a politikust a KecelMédia.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó